FAQ

Veelgestelde vragen

Ik heb een aantal veel gestelde vragen beantwoord om je op weg te helpen permacultuur te begrijpen en te ontdekken hoe ik je kunnen ondersteunen in jouw duurzame reis. Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel niet om contact met mij op te nemen!

Z

Wat is permacultuur?

Z

Krijg ik een certificaat voor de cursus?

Z

Wie is de docent?

Z

Ik twijfel nog, wat kan ik doen?

FAQ

Veel gestelde vragen

Wat is permacultuur?

Een lastig te beantwoorden vraag! Het woord is een samenstelling van permanente (agri-)cultuur, maar het is vooral een ontwerpmethode volgens ecologische principes. Lees mijn blog voor een beter idee.

Wordt er een certificaat uitgereikt na het voltooien van de cursus?

Jazeker. De cursus permacultuur in de stad die ik geef voldoet aan alle eisen voor het PDC: Permaculture Design Course. Deze cursus wordt afgesloten met een internationaal erkend certificaat dat aangeeft dat je basis van permacultuur beheerst. Daarna doe je zelf meer ervaring en specialistische kennis op: Je bent nog niet uitgeleerd na de PDC! Lees ook mijn blog over hoe je permacultuur “leert”.

Wat zijn de kosten van de Permacultuur Design Course (opleiding)?

De kosten in 2023 waren 799,- euro (599,- met U-pas), maar deze prijzen zijn onder voorbehoud voor 2024.

Wie is de docent van de cursus?

Mijn naam is Michiel Busz. Ik ben 15 jaar docent maatschappijleer en -wetenschappen geweest op een middelbare school en nu fulltime permacultuur ondernemer. Ik heb twee PDC’s gevolgd en een training om permacultuur docent te worden. Lees hier meer over mij.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Het maken van een afspraak is eenvoudig. Ga naar het contactformulier op onze website en vul je gegevens in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op voor verdere details.

Wat zijn de voordelen van permacultuur?

Permacultuur biedt talloze voordelen, waaronder het bevorderen van biodiversiteit, het verminderen van afval en het besparen van water en energie. Het leidt tot gezondere ecosystemen en bevordert een veerkrachtige samenleving. 

Wat voor soort projecten kan ik na de Permacultuur Cursus zelf uitvoeren?

Permacultuur is veel breder dan tuinieren en voedselbossen aanleggen. Vaak wordt het wel in eerste instantie voor dat soort projecten ingezet. Maar met de permacultuurprincipes kan je ook een huis ontwerpen of desnoods een hele stad. Elk project, groot of klein, leent zich in principe voor een permacultuurontwerp. Je leert zelf een ontwerp maken in de cursus. De uitvoering kan zelf of in samenwerking met anderen plaatsvinden. Met de cursus permacultuur in de stad richt ik me in eerste instantie op de stedelijke omgeving. Daar ligt mijn eigen ervaring en kracht. 

Kan ik deelnemen aan workshops of aan de cursus zonder ervaring in tuinieren?

 Ja, dat kan zeker! De workshops zijn toegankelijk voor zowel beginners als ervaren tuiniers en duuurzaamheidsdenkers. Ik streef ernaar om permacultuurprincipes begrijpelijk en praktisch toepasbaar te maken voor iedereen. Bovendien wordt er veel geleerd van elkaar. Interactieve werkvormen en discussies vormen de basis van mijn permacultuuronderwijs.

Zijn er beperkte plaatsen beschikbaar?

Meestal wel. In zowel de workshops als de cursus permacultuur is er veel individuele aandacht en vinden er discussies plaats. Hoewel het absolute maximum niet 100% vast staat, is meer dan 15 deelnemers doorgaans niet wenselijk.

Zijn er ook maatwerkoplossingen mogelijk?

Absoluut! Ik geloof sterk in het aanpassen van permacultuurontwerpen aan de specifieke behoeften en omstandigheden van elke klant. Samen werken we aan een plan dat perfect bij jouw situatie past. Of volg de cursus en wordt zelf een beoefenaar. Jij kent je eigen wensen, behoeften en context zelf het best!

Is er ondersteuning na de cursus?

De cursus permacultuur in de stad is er op gericht om je een zelfstandig permacultuurdenker te maken. Maar aangezien je niet snel uitgeleerd bent zullen er ook na de cursus, met mij of met mede-cursisten, zeker mogelijkheden zijn om vragen te stellen en ervaringen uit te delen. In mijn ervaring is de permacultuurgemeenschap zeer bereid mee te denken en te helpen bij allerlei vragen en verzoeken!

Ik twijfel nog, wat kan ik doen?

Er is heel veel informatie te vinden over permacultuur. Zoek bijvoorbeeld op YouTube naar het kanaal van Geoff Lawton, Edible Acres of Morag Gamble. Maar echt grip krijgen op wat permacultuur is en welke rol het in jouw leven kan spelen krijg je, denk ik, pas echt door een PDC bij mij of iemand anders te volgen.

Email

Contact opnemen

 Meer informatie

E-mail adres

edgesutrecht@gmail.com

Locatie

Utrecht

Telefoonnummer

Bel mij op: (06) 1436-9654

Informatie

BTW-nummer: 98234324
KVK-nummer: 76312305