Workshops

vanuit de permacultuurgedachte

Ontdek in een variatie aan workshops hoe permacultuur in de praktijk kan worden gebracht. Theorie en praktijk vullen elkaar aan in deze workshops en je kan opgedane kennis en vaardigheden direct inzetten. Naast workshops die ik zelf organiseer, kan ik ze ook op locatie geven, bijvoorbeeld op een moestuincomplex. Neem contact op voor de mogelijkheden. Of lees verder en kijk of er een workshop voor jou tussen zit.

Z

Composteren (met wormen)

Z

(Mini) voedselbos

Z

Bouw een hugelkultur

Z

Maak zelf biochar

Wat is een permacultuur workshop?

Theorie en praktijk

Een permacultuur workshop richt zich naast praktische kennis en vaardigheden ook op de bredere context. Bij een workshop composteren ga ik bijvoorbeeld ook in op de vraag hoe je compost in kan zetten in de tuin. Praktisch leren wordt dus in een nuttige context geplaatst.

Ontdek permacultuur

Momenteel geen geplande workshop

Helaas staan er op het moment geen workshops op de planning. Lees verder om een idee te krijgen van workshops die ik eerder heb gegeven. Ik kan deze workshops (en in overleg eventueel andere) uiteraard wel op locatie geven. Bijvoorbeeld op een moestuincomplex of voor een groep geïnteresseerde buren.

Eerdere workshops

Z

Geïntegreerd tuinontwerp

Permacultuur biedt oplossingen voor vele van de uitdagingen rondom duurzaamheid. Deze uitdagingen hangen vaak samen en kunnen beter tegelijk aangepakt worden dan één voor één. Een geïntegreerd ontwerp helpt je sneller op weg. Leer denken in samenhang en maak een eigen tuinontwerp.

Z

Composteren en wormencompost

Compost is de motor van elke tuin. Groenafval wordt zwart goud. En het kan op meerdere manieren en op elke schaal. Verwerk je eigen tuin- en keukenafval en leer hoe eenvoudig composteren kan zijn 

Z

Verbeter de grond met hout (op 2 manieren)

In deze workshop ga ik in op hügelkulturen bouwen: Heuvels met een langzaam verrottende houten kern. Hiermee creëer je vruchtbaarheid voor jaren, een interessant element in de tuin en bewatering is nauwelijks nodig. En we maken biochar, een heel andere manier om de grond in je tuin te verrijken die koolstofnegatief is!

Z

(mini-) Voedselbos, ook voor in de achtertuin

zie je tegenwoordig overal, maar nog niet zo vaak in de achtertuin. Terwijl daar vaak best ruimte voor is! Deze workshop is wat meer theoretisch, maar we bekijken wel twee praktijkvoorbeelden: Een wat groter voedselbos bij de stadstuin Kanaalweg van Utrecht Natuurlijk en een voedselbos in een achtertuin in Kanaleneiland. Je leert vooral inzien dat een voedselbos beginnen helemaal niet zo moeilijk is.

Z

Sub-Irrigated-Planters

Een workshop die je niet wil missen als je permacultuur in de stad wil bedrijven. Voor elk balkon of dakterras kan je een plekje vinden voor een sub-irrigated planter. Met een ingebouwd waterreservoir kan je rustig een week op vakantie zonder dat je planten het loodje leggen. Maak ze zo groot of zo klein als bij jouw situatie past.

Testimonials van cursisten

Geweldige permacultuur cursus! Leuke combinatie van theoretische en praktische kennis. Een verrijkende ervaring waarin mijn liefde voor de natuur verder heb kunnen ontdekken.

Lisa Kippers - This is Gesty - online marketeer voor duurzame merken

Lisa Kippers

Online marketeer voor duurzame merken

Deze permacultuur cursus wil je volgen! Je krijgt veel nieuwe inzichten, fijne gesprekken en vooral lekker samen buiten zijn en leren over en in de natuur. Voor mij écht een verrijking en meer dan een cursus alleen!

Morella Huisman

Deelnemer cursus 2023

 

Overig aanbod

Oplossen

Persoonlijk advies

Advies over vergroenen en verduurzamen in tuin of buurt.

Ontwerpen

met de principes van Permacultuur

Jouw wensen in een ontwerp dat werkt.

Ontwikkelen

Lezingen & workshops

Theorie en praktijk van de permacultuur.

Vragen?

Ben je nieuwsgierig naar de wonderen van permacultuur? Kriebelt het om een specifieke workshop te volgen? Of heb je een andere vraag? De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik sta klaar om je te helpen!

Neem contact op