Neem contact op

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met mij op. Vul onderstaand formulier in en ik neem binnen enkele werkdagen contact met je op.

Email

Contact opnemen

 Meer informatie

E-mail adres

edgesutrecht@gmail.com

Locatie

Utrecht

Telefoonnummer

Bel mij op: (06) 1436-9654

Informatie

BTW-nummer: NL003074361B74
KVK-nummer: 76312305

FAQ

Veel gestelde vragen

Wat is permacultuur?

Permacultuur is een duurzaam ontwerpsysteem dat geïnspireerd is op de natuurlijke patronen en processen. Het streeft naar het creëren van veerkrachtige ecosystemen waarin menselijke behoeften op een harmonieuze manier worden vervuld.

Wordt er een certificaat uitgereikt na het voltooien van de cursus?

Jazeker. De cursus permacultuur in de stad die ik geef voldoet aan alle eisen voor het PDC: Permaculture Design Course. Deze cursus wordt afgesloten met een internationaal erkend certificaat dat aangeeft dat je basis van permacultuur beheerst. Daarna doe je zelf meer ervaring en specialistische kennis op: Je bent nog niet uitgeleerd na de PDC! Lees ook mijn blog over hoe je permacultuur “leert”.

Wat zijn de kosten van de Permacultuur Design Course (opleiding)?

De kosten in 2023 waren 799,- euro (599,- met U-pas), maar deze prijzen zijn onder voorbehoud voor 2024.

Wie is de docent van de cursus?

Mijn naam is Michiel Busz. Ik ben 15 jaar docent maatschappijleer en -wetenschappen geweest op een middelbare school en nu fulltime permacultuur ondernemer. Ik heb twee PDC’s gevolgd en een training om permacultuur docent te worden. Lees hier meer over mij.

Wat voor soort projecten kan ik na de Permacultuur Design Course zelf uitvoeren?

Permacultuur is veel breder dan tuinieren en voedselbossen aanleggen. Vaak wordt het wel in eerste instantie voor dat soort projecten ingezet. Maar met de permacultuurprincipes kan je ook een huis ontwerpen of desnoods een hele stad. Elk project, groot of klein, leent zich in principe voor een permacultuurontwerp. Je leert zelf een ontwerp maken in de cursus. De uitvoering kan zelf of in samenwerking met anderen plaatsvinden. Met de cursus permacultuur in de stad richt ik me in eerste instantie op de stedelijke omgeving. Daar ligt mijn eigen ervaring en kracht. 

Zijn er beperkte plaatsen beschikbaar?

Meestal wel. In zowel de workshops als de cursus permacultuur is er veel individuele aandacht en vinden er discussies plaats. Hoewel het absolute maximum niet 100% vast staat, is meer dan 15 deelnemers doorgaans niet wenselijk.

Is er ondersteuning na de cursus?

De cursus permacultuur in de stad is er op gericht om je een zelfstandig permacultuurdenker te maken. Maar aangezien je niet snel uitgeleerd bent zullen er ook na de cursus, met mij of met mede-cursisten, zeker mogelijkheden zijn om vragen te stellen en ervaringen uit te delen. In mijn ervaring is de permacultuurgemeenschap zeer bereid mee te denken en te helpen bij allerlei vragen en verzoeken!

Wat is de oplossing voor jou?

Wil jij gaan voor echte duurzaamheid? Permacultuur kan jou, je directe omgeving en misschien zelfs de wereld ten goede doen veranderen. Volg een cursus, start een permacultuurproject en sluit je aan bij een groeiende beweging. Misschien kan ik daarin iets voor je betekenen. 

Bekijk het aanbodNeem contact op