Lezingen

Kennismaken met permacultuur

Echt verduurzamen begint met kennis opdoen en het vertrouwen krijgen zelf aan de slag te gaan. Wil jij met een groep geïnteresseerden kennismaken met permacultuur? Ik geef lezingen over allerlei aan permacultuur gerelateerde onderwerpen. 

Z

Wat is permacultuur?

Z

Permacultuur in de stad

Z

Echte duurzaamheid

Kennismaken met permacultuur

Lezingen

Ik geef lezingen over allerlei aan permacultuur gerelateerde onderwerpen. Voorbeelden uit het verleden zijn een lezing over geïntegreerd tuinontwerp bij de OntwerpAcademie in Boskoop en een algemene introductie van permacultuur bij de algemene ledenvergadering van VELT bij moestuinvereniging De Pioniers in Utrecht.

Mijn lezingen zijn interactief met veel ruimte voor vragen. Ik zorg voor aansluiting bij eventuele wensen die er zijn en naar het kennisniveau van de geïnteresseerden.

Permacultuur in de praktijk

Ga je liever iets praktischer aan de slag? Dan is een workshop iets voor jou. Deze geef ik regelmatig aan de stadstuin Kanaalweg van Utrecht Natuurlijk, maar deze zijn ook op andere locaties te geven.

Enkele voorbeelden van workshops uit het verleden zijn het maken van biochar, een sub-irrigated-planter, composteren (met wormen) en het aanleggen van een (mini-)voedselbos. Elke workshop heeft een deel theorie, maar wordt toch vooral praktisch ingestoken.

Ik denk graag mee welke workshops voor jou interessant kunnen zijn.

Wat is de oplossing voor jou?

Wil jij gaan voor echte duurzaamheid? Permacultuur kan jou, je directe omgeving en misschien zelfs de wereld ten goede doen veranderen. Volg een cursus, start een permacultuurproject en sluit je aan bij een groeiende beweging. Misschien kan ik daarin iets voor je betekenen. 

Bekijk het aanbodNeem contact op